Oranjeplein 12 - 5175 BE - Loon op Zand
Basisbehandeling

Een trimbeurt bestaat uit een basisbehandeling en een vachtverzorging. Ook bij enkel wassen wordt een basisbehandeling gegeven.  

De basisbehandeling bestaat uit:

  • Het knippen van de nagels,
  • het nakijken van de anaalklieren,
  • het schoonknippen van de voetzooltjes en
  • het schoonmaken en plukken van de oren.

Daarnaast bied ik verschillende vacht-behandelingen. Het is afhankelijk van het soort vacht van je hond welke behandeling gegeven wordt.

Puppy-behandeling

Het is zeer belangrijk je hond al als pup kennis te laten maken met de trimsalon. Daarom adviseer ik om je pup rond 12 weken een puppy-behandeling te bieden. Je pup maakt dan kennis met de trimsalon, het aanraken en de typische geluiden die in een trimsalon aanwezig zijn.

Daarnaast geef ik jou, als baasje, adviezen over de vachtbehandeling en hoe je je pup thuis kunt voorbereiden op het trimmen.

Borstelen

Bij sommige rassen is het aan te raden om de vacht van je hond goed te kammen of te borstelen, dit om huidproblemen of vervilten van de vacht te voorkomen. Het borstelen van de vacht is niet altijd eenvoudig. Vandaar, dat je hond bij mij ook terecht kan voor een borstel- of kambeurt.

Mocht je meer informatie willen over bijvoorbeeld de manier van borstelen/kammen of over welke borstel/kam je nodig hebt. Ik sta je graag te woord.

Knippen en Scheren

Zoals de woorden het al zeggen: bij deze methode wordt de vacht van je hond geknipt of met een tondeuse geschoren. Dit wordt veelal toegepast bij honden met een kroesvacht.

Echter, wanneer de vacht van je hond te veel klitten bevat (of vervilt is), kan het noodzakelijk zijn de vacht te scheren. Het ontklitten is namelijk een tijdrovende en pijnlijke behandeling voor je hond. En buiten dat, kan een vervilte vacht ook tot jeuk, huidproblemen en parasieten leiden.

Effileren

Bij effileren wordt de vacht van je hond uitgedund of ingekort met een effileerschaar. Hierdoor is het mogelijk de vacht uit te dunnen of in te korten zonder dat er een duidelijke kniplijn te zien is. Op die manier kan ik op bepaalde plaatsen de vacht verder uitdunnen dan op andere plaatsen, waarbij de vacht gewoon in vloeiende lijn door blijft lopen.

Plukken

Plukken houdt in dat de gehele bovenste laag (dode) haren met de hand verwijderd wordt. Op die manier kan de nieuwe vacht zich optimaal ontwikkelen. Het plukken dient ongeveer twee keer per jaar plaats te vinden.

Strippen

Ook bij strippen wordt het dode haar verwijderd. Echter, dat bij plukken de gehele vacht behandeld wordt, wordt bij strippen de helft van de bovenvacht verwijderd. Wanneer deze laag enkele maanden later weer aan begint te groeien, wordt de vacht die de vorige keer niet verwijderd is, verwijderd. Voordeel hiervan is, dat je hond er altijd verzorgd bij loopt, zonder dat hij in vacht over gaat van lang- naar kortharig. Wel is het zo, dat strippen vaker per jaar plaats dient te vinden dan plukken. Mijn advies is om eens per drie a vier maanden de vacht te strippen.

Ontwollen

Net als bij plukken, worden bij ontwollen (dode) haren verwijderd. Verschil is, dat deze haren bij ontwollen uit de ondervacht verwijderd worden, en niet uit de bovenvacht zoals bij plukken. Veelal wordt daarbij gebruik gemaakt van de waterblazer met als hulpmiddel een kam/borstel of vachtharkje. Wanneer je de vacht van jouw hond niet regelmatig laat ontwollen kan de vacht gaan vervilten, wat tot jeuk kan leiden.