Oranjeplein 12 - 5175 BE - Loon op Zand

Het bezoek aan de trimsalon

 

Voor het bezoek aan de trimsalon
Wanneer je hond voor een trimbeurt naar Trimsalon Jazz gebracht wordt, wil ik je vragen de volgende zaken in acht te nemen:

  • Laat je hond uit voordat je hem naar de trimsalon brengt. Het is vervelend als je hond zijn behoefte op moet houden tijdens de trimbehandeling.
  • Ik hoor het graag als jouw hond een medische probleem/afwijking en/of een besmettelijke aandoening heeft. Hoe klein het probleem ook is; laat het me weten. Dan kan ik daar tijdens de behandeling rekening mee houden. Ook hoor ik het graag als jouw hond loops is.
  • Wanneer je hond een speciale shampoo nodig heeft, neem deze dan mee naar de Trimsalon.
  • Zorg dat je hond aangelijnd is als je hem brengt.
  • Zorg dat je hond geen volle maag heeft wanneer hij een trimbehandeling krijgt.
  • Zorg dat je hond vlooienvrij is.

Tijdens het bezoek aan de trimsalon
Een trimbeurt duurt enkele uren. Best een lange tijd om je hond te moeten missen. Maar toch is mijn advies om het afscheid van je hond kort te houden: hoe langer je hem knuffelt, hoe moeilijker hij het vindt dat je weg gaat. En hoe onzekerder hij wordt. Heb je speciale wensen, geef deze dan bij het maken van de afspraak door.

Je hond is bij mij in goede handen en krijgt in alle rust de volle aandacht.

Wanneer je hond gewend is aan de omgeving, ga ik zijn haren door kammen/borstelen en eventueel ontklitten. Vervolgens gaat je hond in bad, worden zijn haren gedroogd en wordt zijn vacht getrimd.

Is de behandeling klaar, laat ik dit telefonisch weten. Je kan je geliefde viervoeter dan weer bij de trimsalon op komen halen.

Na bezoek aan de trimsalon
Na het bezoek aan de trimsalon kan je hond moe zijn. Er is lange tijd intensief met hem gewerkt, en dat kost energie. Daarnaast kan het zijn dat hij zich wat vreemd gedraagt. Hij schudt bijvoorbeeld met zijn kop, snuffelt steeds aan zijn vacht of hij springt veel. Dit komt omdat hij moet wennen aan het nieuwe gevoel van zijn vacht.